ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Μαρμαρίς - Κουσάντασι - Ελληνικό Χωριό Κιρκιτζέ - Σμύρνη - Τσεσμέ - Ελληνικό Χωριό Αλάτσατα

Αναχώρηση: 12 Αυγούστου 2023 

Επιστροφή: 15 Αυγούστου  2023

Στην αγαπημένη πόλη των Ελλήνων την Σμύρνη.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Εξαιρετικό 4 αστέρων Ξενοδοχείο  με πρωινό και δείπνο.  

Κεντρικό Ξενοδοχείο  κοντά στο HILTON.

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΣΥΝΟΔΟΣ Η ΕΛΕΝΗ ΨΥΛΛΑΚΗ

Για πληροφορίες καλέστε στο +30 22410 23000 ή στο +30 6945957098

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Συγκέντρωση στο λιμάνι 08.00. Αναχώρηση για το Μαρμαρις 09.00.

Άφιξη  10.10.

 Άμεση  επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αρχαία Ιεράπολη το  (Pamukkale).Μέτα   μια ωραία διαδρομή και στάση στα Μουγλα για καφέ  θα φτάσουμε στο Denizli και στην συνέχεια  στον αρχαιολογικό χώρο του Pamukkale που θα προβάλει μπροστά μας σαν ένα βουνό από βαμβάκι κάτασπρο εντυπωσιακό  .

Η αρχαία Ιεράπολη πολύ μεγάλη αρχαία πόλη, είναι γνωστή  για τα ιαματικά νερά της και για τα νοσοκομεία της  όπου έστελναν άρρωστους με σοβαρές παθήσεις να νοσηλευτούν. Για το λόγο αυτό έχει την μεγαλύτερη νεκρόπολη και παλιούς τάφους στον αρχαιολογικό χώρο.  Υπέροχο όλο το τοπίο. Υπάρχει δυνατότα να περιηγηθείτε στον τεράστιο αρχαιολογικό χώρο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που νοικιάζουν εκεί με πολύ καλή τιμή.

Μετά την επίσκεψη μας αυτή θα συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας όπου μετά την τακτοποίηση μας στα δωμάτια σας συμβουλεύω να απολαυσετε τα ζεστά ιαματικά νερά στην πισίνα και τα λασπόλουτρο. Δείπνο διανυκτέρευση .

-Αναχώρηση στις 08.30.Πραγματικα μια πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη

διαδρομή  και με στάση για καφέ. Θα φτάσουμε στο Ικόνιο πολύ νωρίς το απόγευμα. Πολύ όμορφη πόλη με όμορφα πάρκα πράσινο, λουλούδια. Το Ικόνιο είναι η πατρίδα του φιλοσόφου ΜΕΒΛΑΝΑ ο όποιος ίδρυσε το τάγμα των Δερβίσηδων γνωστών  από τον θρησκευτικό χορό τους. Θα επιστεφτούμε το τζαμί  που είναι τόπος προσκυνήματος των μουσουλμάνων. Το ΙΚΟΝΙΟ υπήρξε από την αρχαιότητα  αλλά και αργότερα σπουδαία πόλη  με μεγάλο αριθμό Ελλήνων και  Μεγάλη Μητρόπολη τα χρόνια του Χριστιανισμού αργότερα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μετά το δείπνο μπορούμε να πάμε στο ωραίο πάρκο να πιούμε  τσάι παραδοσιακό  σε μια από τις υπέροχες καφετερίες. Το  πάρκο φωτίζεται τόσο πολύ όλη την νύχτα που μπορείς να κάνεις την βόλτα σου άνετα σαν να είναι ημέρα. Το ξενοδοχείο BERA έχει πολύ καλά spa και ΜΑΣΑΖ και με πολύ  καλή τιμή.

-Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ξακουστή ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας. Πανέμορφη πόλη η πατρίδα του Άγιου Βασιλείου. Περιήγηση  της πόλης .Θα σταματήσουμε στο παλιό  κάστρο απ όπου ξεκινά ο πεζοδρόμος.

 Θα  περπατήσουμε  στην αγορά   όπου θα βρούμε τον καλύτερο παστουρμά και πάρα πολλά καταστήματα. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια  γεύμα και καφέ.

Αναχώρηση για το κέντρο της Καππαδοκίας και φθάνουμε στο περίφημο ΠΡΟΚΟΠΙ (Urgup) που είναι η μεγαλύτερη κωμόπολη  της Καππαδοκίας.

Το Προκοπι έκτος των ιστορικών κτισμάτων και της φυσικής ομορφιάς είναι γνωστό για τα κρασιά του,τα χαλιά και τα κιλίμια του. Για μας τους Χριστιανούς είναι η πόλη όπου μαρτύρησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .Μετά το δείπνο θα πάμε στο κέντρο του Προκοπίου για ποτό και μουσική.

Όλες αυτές οι μικρές κωμοπόλεις είναι πολύ κοντά η μια στην άλλη.

Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψη μας στην πιο διάσημη πόλη την  ΣΙΝΑΣΣΟ (ΜUSTAFA PASA).Ήταν  η παλαιότερη ανθηρή Ελληνική κοινότατα και πνευματικό  κέντρο  της Καππαδοκίας ,γνωστή ως( η Αθήνα της Ανατολής) λόγο της καθαρότητας της ελληνικής γλώσσας που μιλούσαν οι κάτοικοι της. Πανέμορφα  αρχοντικά σπίτια και στην πλατεία ο ναός  των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .Επίσκεψη στό Ναό και μετά θα περπατήσουμε μέσα στην κωμόπολη για να δούμε τα πανέμορφα αρχοντικά σπίτια της Σινασου να φτάσουμε μέχρι το Ελληνικό σπίτι που είναι σήμερα ξενοδοχείο για να  πάρουμε μια ιδέα πόσο  μεγάλα και αρχοντικά ήταν τα Ελληνικά σπίτια της Σινασου.

 Η επομένη επίσκεψη μας είναι στο ΚΟΡΑΜΑ  (GOREME)  το σπουδαιότερο μουσείο της Καππαδοκίας που έχει  χαρακτηριστεί από την UNESCO  ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Πανύψηλοι βράχοι και μέσα λαξευμένες εκκλησιές με θαυμάσιες αγιογραφίες από τον 4ο έως τον 13ο αιώνα μΧ.  Μετά την ξενάγηση μας και επίσκεψη σε όλες τις σπουδαίες εκκλησιες, γεμάτοι εντυπώσεις  θα δικαιώσουν την απόφαση μας για αυτό το ταξίδι στις αγαπημένες πατρίδες .Στάση για φωτογραφίες στα ΑΜΠΕΛΙΑ του Πασά –PASA BAGLARI.

Είναι πανύψηλα,πολυκέφαλ, στοιχειωμένα φουγάρα πολυμορφικά.Πραγματικά εντυπωσιακά αφού κάθε ένα παρουσιάζει κάποια φιγούρα ανθρώπου ζώου  κ.λ.π.

Η επόμενη στάση θα είναι στην ΑΒΑΝΟ πού είναι κτισμένη πάνω στον ποταμό ΑΛΙ .Η παλιά ονομασία του ήταν  ΕΥΡΕΝΟΣ .Η λέξη αυτή άλλαξε σε ΑΒΑΝΟΣ.

Οι πρώτοι κάτοικοι στην ΑΒΑΝΟ  κατασκεύαζαν κεραμικά σκευή, κανάτια πιάτα, πιθάρια και άλλα οικιακά σκεύη. Οι σημερινοί κάτοικοι συνεχίζουν και είναι γνωστοί για τα εξαιρετικά κεραμικά τους .Επίσκεψη σε εργαστήρι κεραμικών και έκθεση με εξαιρετικά κεραμικά για δώρα. Μετά την ΑΒΑΝΟ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και μετά το δείπνο θα έχουμε  την προαιρετική έξοδο μας σε κέντρο διασκεδάσεως με μουσική μπαλέτα με παραδοσιακούς χορούς της Καππαδοκίας  και χορούς ΟΡΙΕΝΤΑΛ.

Σήμερα θα συνεχίσουμε  με  την επίσκεψη μας στην μεγαλύτερη και καλύτερη υπόγεια πόλη πού φτάνει σε βάθος 80 μέτρων κάτω από την γη, με σπίτια εκκλησίες και αποθήκες σε 8 επίπεδα. Η MALAKOPH (DERINKUYU) ήταν από τις σπουδαιότερες  Ελληνικές Κοινότητες. Οι κάτοικοι μιλούσαν μέχρι το 1924- που έφυγαν- ένα  αρχαιότατο ιδίωμα της Ελληνικής γλώσσας. Μετά  την επίσκεψη θα σας δώσουμε λίγο  χρόνο για να αγοράσετε κάποιο ωραίο αναμνηστικό από τα μαγαζάκια. Στην πλατεία της Μαλακοπής υπάρχει μία πολύ μεγάλη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων ερείπιο βέβαια άλλα απ ότι είδα στο τελευταίο μου ταξίδι  γίνονται κάποιες εργασίες ανακαίνισης.

Στη συνέχεια θα επισπευτούμε την μεγαλύτερη πόλη της κεντρικής Καππαδοκίας την Νεάπολη. Μία πανέμορφη πόλη στολισμένη με όμορφα λουλούδια και με καινούργια κτίρια και πολυκατοικίες. Χρόνος για την αγορά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας  δείπνο διανυκτέρευση.

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Αττάλεια. Μία υπέροχη διαδρομή για να γνωρίσετε και ένα άλλο κομμάτι της Τουρκίας πάντα με πολύ καλούς δρόμους.

Πρώτη μας στάση στο σπουδαίο ΚΑΡΑΒΑΝ ΣΑΡΑΙ (SULTAN HANI). Είναι παλαιό ΧΑΝΙ πού έφταναν οι εμπορικές  άμαξες για διανυκτέρευση στην επιστροφή τους από τον δρόμο του μεταξιού.

Στην ΑΤΤΑΛΕΙΑ θα φθάσουμε νωρίς το απόγευμα  στο ξενοδοχείο μας BW KHAN HOTEL, τακτοποίηση δείπνο.

Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο πεζόδρομο της Αττάλειας και πολύ κοντά στο τουριστικό λιμάνι.

Μαζί θα πάμε το βραδάκι στο παλιό λιμάνι με τα Ελληνικά σπίτια, και στην μαρίνα για ποτό.

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα κάνουμε περιήγηση της ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ πού θεωρείται η Ριβιέρα της Ανατολής .Είναι η πιο όμορφη και η πιο  τουριστική πόλη της Τουρκίας. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψη μας   στους καταρράκτες  της Αττάλειας μέσα σε ένα όμορφο πάρκο. Στη συνεχεία θα περάσουμε από  τον πανέμορφο παραλιακό δρόμο ,θα φθάσουμε μέχρι την μαρίνα της Πόλης και θα σταματήσουμε στο εξαιρετικό MALL MIGROS όπου έχει καταπληκτικά καταστήματα με πολύ καλές τιμές. Ελεύθερος χρόνος  και επιστροφή στον πεζόδρομο όπου υπάρχουν αμέτρητα καταστήματα επίσης για τις αγορές σας.

 Το βράδυ μπορούμε να πάμε για ποτό και λίγη μουσική

Αναχώρηση από την Αττάλεια για το Μαρμαρίς. Θα περάσουμε  από τον πιο γρήγορο δρόμο από το βουνό  με στάση για καφέ και δεύτερη στάση στο Fethiye.  Στη συνέχεια Φετιγιέ- Μάρμαρις. Άφιξη ,Ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 16.00.Τα πράγματα μας θα είναι μέσα στο πούλμαν μέχρι  την μεταφορά μας  στο λιμάνι. Η αναχώρηση μας από το Μαρμαρίς είναι στις 17.00.

Άφιξη Ρόδο.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Voco  Hotel  (ex.Holiday Inn Clichy 4*)

  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 695 €                                                            
  • Τιμή σε μονόκλινο 900€                                                                      
  • Τιμή παιδική σε τρίκλινο δωμάτιο(έως 12 ετών)  500€                                                                          
  • ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ (ΡΟΔΟΣ-ΑΘΗΝΑ-ΡΟΔΟΣ ) 130 €    
-Ταξιδεύουμε με ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο.
-Αλλάζουμε τα euro εκεί είναι καλύτερα.