Email : kydon@otenet.gr     Tel. : +30 22410 23000

 • Russia

8ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΜΟΣΧΑ - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

αναχ.05  Δεκεμβρίου - επιστρ.12 Δεκεμβρίου ‘19

1η ημέρα :  ΡΟΔΟΣ  – ΜΟΣΧΑ  (περιήγηση πόλης)             

Συγκέντρωση  στο αεροδρόμιο  και  πτήση  για  τη Μόσχα  μέσω Αθηνών.   Άφιξη στη μεγαλόπρεπη πρωτεύουσα της Ρωσίας όπου θα  έχουμε  τη δυνατότητα για μια  πρώτη  πανοραμική περιήγηση  της πόλης που θα μας  συναρπάσει. H κλασική Μόσχα των Ρομανόφ, του Τολστόι, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, όπως και το διάσημο Κρεμλίνο, η Κόκκινη Πλατεία, το Μπαλέτο Μπολσόι, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου, η κρατική γκαλερί Τρέτιακοβ, και  το Μουσείο Πούσκιν. Μεταφορά  στο  ξενοδοχείο  μας . Τακτοποίηση στα  δωμάτια . Δείπνο. Διανυκτέρευση.   

2η ημέρα: ΜΟΣΧΑ (Ξενάγηση πόλης- Γκουμ – πολυκατάστημα Αρμπατ - Μετρό) 

Πρωινό . Στην πανοραμική ξενάγηση  αποκαλύπτονται οι ομορφιές της πόλης: το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο Μπολσόι, οι όχθες του ποταμού Μόσχοβα, οι ναοί και τα μοναστήρια της, τα υπέροχα αρχιτεκτονικά της μνημεία, οι πλατείες, τα πάρκα και οι λεωφόροι της πρωτεύουσας αυτής της αχανούς χώρας. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας με την επίσκεψη στην Κόκκινη Πλατεία, την τέταρτη σε μέγεθος πλατεία στον κόσμο, την οποία περιστοιχίζουν οι καθεδρικοί ναοί του Αγίου Βασιλείου και της Παναγίας του Καζάν, το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο, το Κρεμλίνο (έδρα των Μεγάλων Δουκών των Τσάρων πριν από το 1712 και σήμερα του Προέδρου της Ρωσίας), το Μαυσωλείο του Λένιν, καθώς και το εμπορικό πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ το οποίο κατασκευάστηκε τον 19ο αι. και αποτελεί ένα κομψοτέχνημα και ένα από τα παλαιότερα καταστήματα της Μόσχας.  Χρόνος ελεύθερος στο πολυκατάστημα Γκουμ.  Ακολούθως, επίσκεψη στην οδό Αρμπάτ, μία από τις πιο γνωστές οδούς της Μόσχας, διαιωνισμένη στα τραγούδια και στην ποίηση. Εδώ ο επισκέπτης μεταφέρεται στη Μόσχα του 17ου και 18ου αιώνα καθώς η περιοχή είναι γεμάτη νεοκλασικά κτήρια της εποχής. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο μετρό της Μόσχας, ένα πραγματικό αριστούργημα, ένα μεγάλο μουσείο, που εξυπηρετεί καθημερινά 8,6 εκ. ανθρώπους. Το μετρό λειτούργησε για πρώτη φορά το 1932 και στη μοναδική του διακόσμηση συνέβαλαν διάσημοι Ρώσοι καλλιτέχνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΟΣΧΑ : Ξενάγηση στο Κρεμλίνο  - Καθεδρικός Ναός – Mουσείο Όπλων – κόκκινη πλατεία 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στον κόσμο των τσάρων. Μετάβαση στο Κρεμλίνο, το ιστορικό οχυρωμένο συγκρότημα διοικητικών κτιρίων που βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας και συμπληρώνει το σύμπλεγμα των πασίγνωστων αξιοθέατων όπως ο Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, την Κόκκινη Πλατεία και τον κήπο του Αλέξανδρου. Το Κρεμλίνο περιλαμβάνει τέσσερα παλάτια, τέσσερις καθεδρικούς και είκοσι πύργους που ενισχύουν το τείχος του. Ιστορικά, εδώ άρχιζε και τελείωνε η ζωή των τσάρων με τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου βαπτίζονταν, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου γινόταν η στέψη τους και τον Ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή τους. Ακολούθως επίσκεψη σε έναν από τους καθεδρικούς ναούς του Κρεμλίνου και το Μουσείο τον Όπλων (Ορουζέναγια Παλάτα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση. 

4η μέρα: ΜΟΣΧΑ :  Μουσείο Κοσμοναυτών – Πάρκο  διαστήματος και  διασκέδασης  (VDNKh) – Μουσείο Μποροντινό  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα  θα επισκεφθούμε το Μουσείο των Κοσμοναυτών. Το μουσείο χτίστηκε το 1964 για να εκθέσει όλα τα επιτεύγματα των Ρώσων στην αστροναυτική. Εκτός από διαστημόπλοια και δορυφόρους, το Μουσείο στεγάζει και την στολή του θρυλικού Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου που ταξίδεψε για πρώτη φορά στο διάστημα . Στη συνέχεια ακολουθεί  επίσκεψη στο πάρκο του διαστήματος και διασκέδασης  ΒΔΝΧ. Θα  έχουμε  την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα  επιβλητικά κτίρια , τα  επίχρυσα σιντριβάνια και άλλα αξιοθαύμαστα μνημεία της  Σοβιετικής εποχής. Τελευταία μας  επίσκεψη για σήμερα το ιστορικό Μουσείο του Μποροντίνο με κεντρικό έκθεμα τον πίνακα 115 μέτρων μήκους και 15 μέτρων ύψους , με την αναπαράσταση της  μάχης του Ρωσικού στρατού με τον στρατό του Ναπολέοντα , που έγινε κοντά στη Ρώσικη πόλη Μποροντίνο το 1812. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

5η μέρα: ΜΟΣΧΑ   -  ΤΡΕΝΟ SAPSAN -  ΑΓΙΑ  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση  πόλης)

Πρωινό , μεταφορά  στο σταθμό των  τρένων   και αναχώρηση   για  την Αγ. Πετρούπολη.  Άφιξη   επιβίβαση στο λεωφορείο και ακολουθήσει η ξενάγηση στην αυτοκρατορική πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσετε την 300ετή ιστορία της, αλλά και άγνωστες πτυχές της ρωσικής ιστορίας. Επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, τον Ναό του Πολεμικού Ναυτικού (την εκκλησία Αγίου Νικολάου και των Θεοφανίων, το πιο αγαπητό αρχιτεκτονικό μνημείο της πόλης του 19ου αιώνα) και τον Ναό της Ανάστασης, που χτίστηκε στον τόπο του θανάσιμου τραυματισμού (1881) του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Β΄. Θα περάσουμε από την κεντρική οδό της πόλης, τη Λεωφόρο Νιέφσκι, γνωστή για τα θαυμαστά παλάτια των Γιουσούποφ, Στρόγκανοφ, Άνιτσκοφ και θα δούμε τα μέρη που έζησαν ο Πούσκιν και ο Ντοστογιέφσκι. Θα επισκεφτούμε επίσης  το καταδρομικό Aurora ένα παροπλισμένο παλιό πολεμικό πλοίο του ρωσικού στόλου της Βαλτικής, που βρίσκεται σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, αγκυροβολημένο στον ποταμό Νέβα, απέναντι από το νεομπαρόκ κτήριο της Ναυτικής Ακαδημίας Ναχίμοφ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (Φρούριο Πέτρου & Παύλου ,  Ξενάγηση στο Ερμιτάζ )

Πρωινό. Σήμερα  θα επισκεφθούμε το Φρούριο του Πέτρου και Παύλου, που δεσπόζει στο νησάκι Ζαγιάτσι αποτελώντας μνημείο οχυρωματικής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα. Το πιο σημαντικό οικοδόμημα σε ολόκληρη την έκταση του φρουρίου είναι ο Ναός Πέτρου και Παύλου, στον οποίο βρίσκονται οι σαρκοφάγοι που περιέχουν τα λείψανα των περισσότερων Ρώσων τσάρων, με πρώτο που έχει ταφεί σ’ αυτόν τον Μεγάλο Πέτρο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθουμε για την τύχη των Ρώσων αυτοκρατόρων, για τα αινίγματα και τα μυστηριώδη γεγονότα που συνδέονται με την τσαρική οικογένεια, για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλεξάνδρου Α΄ και θα κατανοήσουμε γιατί οι τάφοι του Αλεξάνδρου Β΄ και της συζύγου του διαφέρουν τόσο από τους υπόλοιπους. Αναχώρηση για ξενάγηση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία του κόσμου: το Ερμιτάζ. Βάση του μουσειακού συγκροτήματος αποτελούν πέντε ιστορικά μέγαρα: τα Χειμερινά Ανάκτορα, επίσημη κατοικία των Ρώσων τσάρων, το Μάλι (Μικρό) Ερμιτάζ, το Στάρι (Παλιό) Ερμιτάζ, το Νόβι (Νέο) Ερμιτάζ και το θέατρο του Ερμιτάζ, γνωστό ως «Κρατικό Ερμιτάζ». Η λαμπρή και μεγαλοπρεπής όψη των αιθουσών έκθεσης, που είναι διακοσμημένες με μαλαχίτη, αχάτη, μάρμαρο, αποτελεί ένα συγκλονιστικό φόντο για τα εκθέματα, που φθάνουν στον μυθικό αριθμό των 3 εκατομμυρίων, αρχίζοντας από τη Λίθινη εποχή και φθάνοντας ως τον αιώνα μας. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν αρχαιολογικά ευρήματα, πίνακες όλων των μεγάλων ζωγράφων, γκραβούρες, γλυπτά, ταπισερί, χαλιά, αντικείμενα τέχνης, έπιπλα, αντίκες και κοσμήματα. Για να δει κάποιος όλες τις αίθουσες της έκθεσης, είναι απαραίτητο να βαδίσει περίπου 20 χλμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ –  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΠΟΥΣΚΙΝ    

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Σήμερα  θα επισκεφτούμε το συγκρότημα του Τσάρκογιε Σελό (αυτοκρατορικό χωριό) που αποτελεί υπέροχο δείγμα ρωσικής τέχνης και πολιτισμού με διεθνή φήμη. Για διάστημα δυο αιώνων υπήρξε η θερινή κατοικία των Ρώσων Τσάρων. Σ' αυτή την περίοδο διάσημοι αρχιτέκτονες, ζωγράφοι και μάστορες εργάστηκαν για να δημιουργήσουν το πιο ονειρεμένο ανάκτορο στην Ευρώπη. Μέχρι την επανάσταση του 1917 το Τσάρσκογιε Σελό αποτελούσε την θερινή κατοικία των τσάρων. Μετά την πτώση της μοναρχίας το συγκρότημα εθνικοποιήθηκε και μετατράπηκε σε μουσείο. Εντωμεταξύ είχε αποκτήσει σημασία όχι μόνο σαν ιστορικό αλλά και σαν λογοτεχνικό κέντρο. Ο μεγάλος Ρώσος ποιητής Πούσκιν έζησε και δημιούργησε εδώ. Το 1937 το Τσάρσκογιε Σελό μετονομάστηκε προς τιμή του σε «Πούσκιν» για να ξαναπάρει το αρχικό του όνομα την δεκαετία του 90. Βρίσκεται σε τρία επίπεδα, καλύπτει μια τεράστια έκταση και συμπεριλαμβάνει 100 κτίσματα, από μαγευτικά παλάτια και ιστορικά μνημεία μέχρι περίπτερα και μικρές γέφυρες. Το παλαιότερο κτίριο είναι το ανάκτορο της Αικατερίνης και δεσπόζει στο κέντρο του συγκροτήματος. Η συλλογή τέχνης του Παλατιού της Αικατερίνης αριθμεί περισσότερα από 20 χιλ. αντικείμενα (πίνακες ζωγραφικής ρώσων και δυτικοευρωπαίων ζωγράφων των 17ου - 19ου αι., έπιπλα από επώνυμους κατασκευαστές, μπρούτζινα αντικείμενα των 18ου & 19ου αι., γλυπτά και ρώσικη και ευρωπαϊκή πορσελάνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.  

8η  ημέρα :  ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ  – ΡΟΔΟΣ  

Νωρις το πρωι αναχωρηση παλι με το τρενο για την Μοσχα .αφιξη  μεταφορα στο αεροδρομιο  για την  πτήση της επιστροφής μας στη  Ρόδο μέσω Αθηνών  .

Τιμη ανα ατομο

ΤΙΜΗ  ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  :         1.395  euro
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ :     250     €       
 ( ΠΑΚΕΤΟ   1.150  + 245 (  Φορους αεροδρομιων+ Βιζα Ρωσιας – Ασφαλεια για ασθενεια Ρωσιας) 

Περιλαμβανει

 • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗN AEGEAN AIRLINES RODO – ATHINA-MOSCOW- ATHINA – RODO
  Φοροι αεροδρομιων
  Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο τοπικό Πουλμαν για ολες τις μετακινησεις – περιηγησεις συμφωνα με το προγραμμα
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* superior . ( Hotel Hilton Garden inn Moscow Krasnoselskaya στη Μόσχα & Original Sokos hotel Olympia Garden στην Αγία Πετρούπολη).
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία .
 • Δείπνο σε μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
  ΣΥΝΟΔΟΣ Η ΕΛΕΝΗ ΨΥΛΛΑΚΗ
 • Τρενα τα καλυτερα της Ρωσιας Μοσχα – Αγια Πετρουπολη- Μοσχα
 • Είσοδος στο Κρεμλίνο
 • Είσοδος στο Μουσείο όπλων ή θησαυροφυλάκιο
 • Είσοδος στο Μουσείο Κοσμοναυτών
 • Είσοδος στο Πάρκο διαστήματος (VDNKh)
 • Είσοδος στο Μουσείο Μποροντινό
 • Είσοδος στο Φρούριο Πέτρου & Παύλου
 • Είσοδος στο Μουσείο του Ερμιτάζ
 • Είσοδος στο Μουσείο Πούσκιν
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης .
 • Βίζα Ρωσίας & ασφάλεια Ρωσίας.

Δεν Περιλαμβανει

 • Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο & ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

 • Το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, υπογεγραμμένο.
 • 1 έγχρωμη, πρόσφατη φωτογραφία, διαστάσεων 3,5 x 4,5 (σε λευκό φόντο, τραβηγμένη από τους ώμους και πάνω, χωρίς γυαλιά και χωρίς καπέλο ).
 • Επάγγελμα, Διεύθυνση & τηλέφωνο .
 • Διεύθυνση & τηλέφωνο κατοικίας .
 • Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να τα προσκομίσετε τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής.

Σημειωση

Καποια ημερα από την παραμονη μας στην Μοσχα η Αγια Πτρουπολη θα Κλεισουμε για να παρακολουθησουμε μια πο τις καταπληκτικες παραστασεις των Ρωσικων Μπαλεττων